Samo ptice lete jeftinije!

Sebastijan Travel Agency

Bled

bled

Bled je grad na severozapadu Slovenije, u Gorenjskoj regiji. Leži na površini od 188,5 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 5 000 stanovnika.

 

 

 

Bledsko naselje je postojalo još u predistorijsko doba, a tokom istorije Bled je više puta mijenjao svoje gospodare. Status grada je dobio 1960. godine. Bled je najpoznatiji po čuvenom Bledskom jezeru, jednoj od najznačajnijih turističkih destinacija u Sloveniji. Bledsko jezero je jedno od najpopularnijih turističkih destinacija u Sloveniji. Jezero glacijalnog porijekla okružuje malo ostrvo. Na ostrvu se nalazi crkva Marijina Uznešenja. Originalna crkva je podignuta još 1142. godine , a ponovo je izgrađena sredinom penaestog vijeka. Iako je prvenstveno bila gotička, njena obnova je izvršena potpuno u baroknom stilu. Posebna atrakcija u sklopu crkve jeste čuveno „ Zvono želja “, koje potiče iz šesnaestog vijeka. Takođe vrlo popualaran je i Bledski dvorac, koji se nalazi na strmoj stijeni, 130 metara iznad Bledskog jezera. Priča o dvorcu počije još u desetom veku, a tokom istorije je menjao brojne vlasnike. Danas je nezaobilazna atrakcija, a sa njega se pruža prelijep pogled na jezero i okolinu. Tokom ljeta površina vode u Bledskom jezeru dostigne 24 stepeni celzijusa, pa je idealno za kupanje. Tokom zime jezero zamrzne, pa se na njemu organizuje klizanje. Bledsko jezero je sjajna turistička destinacija za savršen odmor tokom cijele godine.

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, 78 000 Banja Luka+387 51 224 030 | +387 51 96 11 22turizam @ sebastijan.com

logoweb2

Uz pomoć mreže pouzdanih partnera udovoljavamo svim potrebama i željama naših putnika, savjetujući i kreirajući najjednostavnija , najbrža i finansijski najpovoljnija putovanja. Dokaz naše uspješnosti su mnogi zadovoljni klijenti koji su nam vjerni od samog početka.

Upit

U cilju unapređivanja naših usluga stvorili opciju upita kako bi Vaše želje pretvorili u Vaše nezaboravno putovanje.

 

 

Facebook

Kontakt

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, B.Luka, BiH

+38751961122

+38751224030

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.