Samo ptice lete jeftinije!

Sebastijan Travel Agency

Terme Radenci

radenci Lječilište Radenci se nalazi na sjeveroistoku Slovenije oko pet kilometara udaljeno od Gornje Radgone na granici sa Austrijom i trinaest kilometara od Murske Sobote. Legende kažu, da mineralnoj vodi u lječilištu Radenci put utiru vrijedni vilenjaci ispod zemlje. Podzemno žuborenje 1833. godine slušao i student medicine Karel Henn pri svojem prvom posjetu Radencima. Nakon detaljne analize vode, vratio se je u Radence kao priznat liječnik i 1869. godine sa radenskom slatinom napunio prvu bočicu. Poslije su je dostavljali na carski dvor u Beču i papi u Rimu. Prvi gosti su Radence posjetili prije gotovo 130 godina, točnije 1882. godine.

Lječilište Radenci se ponosi sa dva suvremeno opremljena hotelska kompleksa. Hotel Radin sa četiri zvjezdice, centralni je hotel lječilišta, hodnikom je povezan sa hotelom Izvir, sa termalnim bazenskim dijelom te zdravstvenim i wellness centrom. Većina jednokrevetnih soba u Radinu opremljena je francuskim krevetima, a posebnost dvokrevetnih soba je da većina ima dodatni krevet. U 2009. godini obnovili smo hotel Izvir s tri zvjezdice, koji je kao stvoren za posebno opuštanje. Svi koji žele ljekoviti dar vode dopuniti sa njegom tijela i jačanjem tjelesne otpornosti, u hotelu će pronaći raznovrsne aktivnosti i programe za dobro osjećanje.

Lječilište Radenci je u svjetskim mjerilima poznato po mineraliziranoj slatini. Mineralna voda Radenska je natrijeva-kalcijeva-hidrogenkarbonatna kiselica, a po sadržaju CO2 spada među najbogatije mineralne vode u Europi. Ima više ljekovitih i blagotvornih učinaka na naše tijelo: stabilizira krvni tlak, pospješuje probavu, neutralizira prekomjernu želučanu kiselinu, snižava mokraćnu kiselinu, povećava izlučivanje urina i općenito jača tijelo i bitak. Mineralna voda pomaže kod različitih bolesti srca i krvnih žila: arterijska hipertenzija, stabilna angina pektoris, stanje nakon pretrpljenog srčanog infarkta, stanje nakon operacija na srcu i krvnim žilama, smetnje periferne arterijske i venske cirkulacije. Mineralnu vodu koristimo kod terapija pijenjem i mineralnih kupki. Temperatura mineralne kupke iznosi 30 do 33 stupnja Celzija, traje od 5 do 20 minuta, ovisno o pojedincu. Značajan ljekoviti čimbenik u lječilištu Radenci je i slatkovodno blato. Peloidna obloga djeluje umirujuće, ublažava bolove i ugodno djeluje kod kroničnih upala. Lječilište Radenci je poznato i kao bioklimatsko lječilište, koje ima više od 250 sunčanih dana godišnje.

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, 78 000 Banja Luka+387 51 224 030 | +387 51 96 11 22turizam @ sebastijan.com

logoweb2

Uz pomoć mreže pouzdanih partnera udovoljavamo svim potrebama i željama naših putnika, savjetujući i kreirajući najjednostavnija , najbrža i finansijski najpovoljnija putovanja. Dokaz naše uspješnosti su mnogi zadovoljni klijenti koji su nam vjerni od samog početka.

Upit

U cilju unapređivanja naših usluga stvorili opciju upita kako bi Vaše želje pretvorili u Vaše nezaboravno putovanje.

 

 

Facebook

Kontakt

Kralja Petra I Karađorđevića 99a, B.Luka, BiH

+38751961122

+38751224030

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.